Jag som driver Waxegård Konsult AB heter Håkan Waxegård och jag har lång erfarenhet av evenemang, PR, marknadsföring och affärsutveckling. Jag har ett av landets största nätverk inom musikindustrin, kultursektorn och media branschen. Inte minst har jag landets kanske största artistnätverk.
Jag är mest känd för att jag startade Hultsfredsfestivalen och förändrade en hel bygd nere i Småland. Jag är också hyggligt välkänd för att ha startat Eksjö Stadsfest, som idag är en av landets största, och Lollipop; en modernare och mer banbrytande festival som fick efterföljare i hela Europa. Det är också många som känner till att jag signade artister som The Ark och Weeping Willows med flera. Dessa projekt är dock bara en bråkdel av vad jag startat eller drivit genom åren. Inte minst har det blivit närmare 5000 konserter, 30 stora festivaler och kring 2000 andra event, där jag har haft huvudansvaret. Man kan se mer av vad jag gjort på mitt digitala CV; www.hakanwaxegard.se

Nu är det dags att dela med sig till andra. Jag har förvisso föreläst mycket under de närmare 35 år jag har varit yrkesverksam, men har inte tidigare tagit konsultuppdrag att utveckla företag, organisationer eller personer, som jag tänker göra nu. Jag älskar att planera och se evenemang att genomföras. Evenemang är bland de effektivaste sätt som finns för att skapa förändring. Ett stort evenemang kan sätta en kommun på kartan och få en hel bygd att blomma. Ett litet evenemang kan förändra framtiden för ett företag för alltid.

Ett av mina bästa områden är PR och marknadsföring. Jag tar ibland sådana uppdrag, men jag tar hellre uppdrag som är alla former av affärsutveckling, speciellt landsbygdsutveckling. Jag ser möjligheter där andra inte gör det.

Jag jobbar sällan själv. När jag tar uppdrag, så handplockar jag några av landets bästa medarbetare av de som finns tillgängliga. Det kan vara producenter, affärsjurister, säljare, experter på sociala medier eller personer med andra kompetenser Det är bara genom bra medarbetare så man kan leverera ett bra resultat. Vad man än sysslar med, så är det ett teamwork. Ibland så är teamet litet, ibland är det stort, men det är alltid ett team. Ingen person kan vara bra på allt. Det är dock alltid någon som måste vara
igångsättaren av ett projekt, en som uppmuntrar och entusiasmerar alla andra.

Det är nästan alltid bara en person som ser möjligheten och vet hur man ska genomföra den. Det behövs alltid en person som vågar vara den som startar något. Den personen har ofta varit jag. Det är den erfarenheten och den personen, som Waxegård Konsult framförallt säljer. Ingvar Kamprad gav mig fler goda råd i sitt sista personliga brev till mig innan han dog, men avslutade med att skriva;

”Tänk på att genomförandet är allt”

I min tolkning betyder det att man kan ha hur många bra ideer som helst, men utan kunskapen att genomföra dessa, så kommer man ingen vart. Väldigt ofta handlar det om att hitta rätt personer, för genomföra ett projekt. En gång när jag inte hittade en säljare, utan var tvungen att sälja en julshow själv, så var runt på småländska höglandet och besökte 600 företag på ett par månader. En företagare i Grimstorp bjöd på kaffe och sa; ”hittar man rätt person till ett projekt, så kan man starta vadsomhelst” Det sammanfattar ganska bra hur jag tänker, ”Ingenting är omöjligt”. Det gick förresten ganska bra med Julshowen i Eksjö, förutom flera bra shower, så blev vi landets största närproducerade julbord. Eksjö Julshow är ett av de mindre omtalat evenemang jag producerat och genomförde under många år.

Ingvar Kamprad sa en annan gång till mej; ”Vi småländska entreprenörer måste hålla ihop” . Det är en annan historia, men ett av mina stoltaste ögonblick i livet. Jag vill i alla fall avsluta med att säga att jag just är en stolt småländsk entreprenör, som vet att ”ingenting är omöjligt”.

Jag delar nu gärna med mig av den insikten, erfarenheten och kunskapen. Välkomna att höra av er.

Småland 31 maj 2019
Håkan Waxegård